Yeni geliştirilen eksiksiz bir çözüm olarak SARUS / RIS, modern ve yenilikçi kullanıcı arayüzü ile özellikle ayırt edilir.
Radyoloji Bilgi Sistemi (RIS) nedir?
RIS, tıbbi görüntüleme verilerini depolamak ve yönetmek için bir tür radyoloji yazılımı çözümüdür. Tıpkı bir hastane bilgi sistemi (HIS) gibi, veri yönetimini otomatikleştirir, ancak özellikle radyoloji departmanları için uyarlanmıştır. RIS, hasta bilgilerini yönetmeye dahil olan çeşitli işlevleri tek bir kapsamlı sisteme entegre ederek görüntüleme sürecini optimize eder.
RIS, radyoloji departmanlarında kullanılan bir tür tıbbi BT sistemini tanımlamak için PACS (Resim Arşivleme ve İletişim Sistemi) gibi diğer terimlerle birlikte kullanılan bir terimdir. PACS ile aynı alanda uygulandığı ve sıklıkla onunla birlikte kullanıldığı için şu soru ortaya çıkabilir: RIS tam olarak nedir ve onu PACS'den ayıran nedir?
RIS iş akışını iyileştirip süreçleri düzenlerken, PACS gibi sistemler hasta bilgilerinin yönetimi için depolama ve uzun vadeli bir seçenek sunar. PACS ayrıca gelişmiş görüntü işleme için özellikler ve araçlar sağlar. Bu nedenle RIS ve PACS birbirini tamamlayan iki sistem olarak hareket eder ve çoğu radyoloji kliniğine entegre edilmiştir.
Bir RIS sisteminin en yaygın özellikleri şunları içerir:
Depolama
RIS görüntüleme cihazlarından elde edilen görüntüleri ve diğer ilgili hasta bilgilerini veritabanında saklar.
Görüntü İzleme
RIS, tıbbi görüntüleme cihazlarından ve ilgili hasta verilerinden elde edilen görüntülerin izlenmesini sağlar.
Paylaşım
Tıbbi görüntülerin ve hasta verilerinin dağıtımını sağlar. Doktorlar arasındaki işbirliği, RIS yerel bir yazılım çözümü ile entegre edildiğinde bilgisayar ağındaki herhangi birinin veya RIS Sarus PACS gibi bulut tabanlı bir çözümle entegre edildiğinde internet erişimi olan herkesin belgelere erişimini sağlayarak kolaylaştırılır.
Hasta Yönetimi
Hasta kaydı ve planlama gibi süreçler dijitalleştirildiği için hasta yönetimini önemli ölçüde kolaylaştırır. Hasta kaydı ve düzenleme programları için gereken süre, kağıt tabanlı belgelere duyulan ihtiyaç ortadan kaldırılarak büyük ölçüde azaltılır. Randevuları çok daha basit ve çok daha az zaman alıcı hale getirildi.
Hasta Takibi
Hastanın tedavisinin sistem üzerinden takip edilmesi sağlanır. Hastanın tüm tıbbi geçmişine erişilebilmekte ve gerektiğinde sisteme giriş yapılarak tanı süreci boyunca hastanın bilgileri güncellemeler için kontrol edilebilmektedir. Sonuç olarak, iş akışı yönetimi büyük ölçüde geliştirildi.
Etkileşimli Belgeler
RIS sistemleri, doktorlar arasındaki iletişimi geliştiren ve tanıyı kolaylaştıran etkileşimli belgelerin oluşturulmasını sağlar.
Sonuç Girişi ve Dağıtımı
Sonuçlar dijital olarak raporlanır, ancak kağıt tabanlı dışa aktarma işlevleri dahildir. Tıbbi raporlar hızlı ve kolay bir şekilde e-posta ile gönderilebilir. RIS sistemi, belirli prosedürler, bireysel hastalar veya hasta grupları için istatistik raporları oluşturabilir.
Prosedür Faturalama
Sistem mali kayıtları saklayabilir, elektronik ödemeleri işleyebilir ve faturalamayı otomatikleştirebilir.
Kaynak Yönetimi
Tedarik gereksinimleri hakkındaki bilgilere kolayca erişilebildiği ve arz talebi için tahsis edilen bütçeyi yönetmenin daha verimli bir yolu için düzenlendiği için malzemelerin yönetimi kolaylaştırılır.
RIS'nin Faydaları
RIS'nin birçok işlevinin tümü, hasta bilgileriyle çalışmak için daha güvenilir, daha hızlı bir sistem sağlamak üzere birlikte çalışır.
RIS gibi bilgisayarlı bir sistemin sağladığı bir diğer fayda, uygulamaların çabalarının daha fazla hasta bakımına odaklanmasını sağlamasıdır. Azaltılmış evrak işleri ve bir dizi operasyonun düzenlenmesi ile kazanılan zaman, hastalar için daha kapsamlı bir hizmet sistemi sunmaya ayrılabilir. RIS görüntüleme ile mümkün kılınan merkezi olmayan çalışma ortamları, doktorların çalışmalarını hızlandırır ve aralarındaki iletişimi geliştirerek daha iyi teşhise yol açar.
Tüm idari süreçler daha basit ve daha az zaman alıcı hale getirilmiştir. Malzemelerin yönetimi ve tedarik bütçesinin yönetimi bile RIS sistemleri aracılığıyla iyileştirilebilir.
RIS, gerçek zamanlı olarak hasta takibini sağlayan özellikler aracılığıyla iş akışının yönetimini geliştirir ve tek bir merkezi tıbbi kayıt kaynağı sağlar.
Tıbbi görüntülerin ve ilgili verilerin daha hızlı işlenmesi, veri girişindeki hata sayısının azalması ve çok sayıda işlevin düzenlenmesi nedeniyle maliyetler azalır. Daha etkin randevu planlaması ve daha hızlı raporlama sayesinde gelir artışı sağlanır.
Tüm bu avantajlar, radyoloji uygulamalarının verimli iş akışı için RIS'yi kritik hale getirmiştir. Diğer tıbbi yazılımlarla entegrasyon söz konusu olduğunda, RIS, HIS (hastane bilgi sistemleri) ve PACS (resim arşivleme ve iletişim sistemleri) ile entegre edilebilir ve bunları tamamlayabilir.
RIS ve PACS gibi tıbbi yazılım sistemleri, kağıt ve film tabanlı tıbbi kayıt depolama sistemlerinin çağdaş, dijital eşdeğeridir. Elde edebildikleri optimizasyon derecesi, özellikle bu sistemlerin önemli ölçüde geliştirilmiş güvenilirliği ve zaman verimliliği, onları modern radyoloji bölümlerinde ve teşhis merkezlerinde vazgeçilmez kılmıştır. Bu optimizasyon sürecinde, bulut bilişim platformlarını kullanan tıbbi yazılım çözümlerinin geliştirilmesiyle bir adım daha atıldı ve artan sayıda bulut tabanlı PACS sistemi piyasaya çıktı.
Sarus PACS bu alanda lider bir yenilikçidir ve depolamayı şirket içi donanımdan buluta aktararak, maliyetleri daha da azaltarak ve depolanan tıbbi bilgilerin güvenliğini ve erişilebilirliğini artırarak böyle bir sistem sunar.
Hizmetlerimiz ayrıca gelişmiş bir DICOM görüntüleyici, tıbbi belgelerin güvenli bir şekilde görüntülenmesi ve paylaşılması için verilerin şifrelenmesi ve görüntü işleme, teşhis ve veri akışı için gelişmiş işlevler içerir.